On View: Het ultieme spel


Wat zou nu het ultieme spel zijn. Een RPG horror-game? Een God Of War Sim? Een stealth game met Barbie? Geen flauw idee, maar ik heb wel een beeld hoe die er voor mij zou kunnen uitzien...



Een zonnige dinsdagmorgen met fluitende vogels op de achtergrond, twee sneetjes brood met choco en een glaasje vers fruitsap. Alles is aanwezig om je even te doen filosoferen over wat nu het ultieme spel zou zijn.

Dynasty Warriors 2

Eind 2000 heb ik mezelf een PS2 gekocht. Hoe zou ik anders Metal Gear Solid 2 spelen? Daarbij kocht ik enkele spellen en een magazine met een demo bij. Eén van de spellen bij de demo was Dynasty Warriors 2. Een open wereld volledig in 3D waar je met je strijdmakkers rechtstreeks in duel gaat met de vijand. Ongezien. Het idee is simpel, alsook de graphics, maar het was o zo verslavend. Niets is leuker dan een historische slag na te spelen. Zien hoe je makkers winnen of verliezen voor je eigen ogen, zelf beslissen of je ingrijpt of niet, veroveren of veroverd worden. Daar kwam nog eens bij dat het spel losjes gebaseerd is op waargebeurde feiten in China rond de jaren 200, ook wel The Legends Of The Three Kingdoms genoemd. Op die manier krijgen de characters veel persoonlijkheid en heb je niet het gevoel dat je voor niets aan het vechten bent.

Eén probleem, het is tegen de computer. En helaas lopen die duizenden soldaten rond zoals een kip zonder kop, of juist het omgekeerde; zodanig gescripted dat ze er lam van staan. En dat zet me al sinds toen aan het denken naar het ultieme spel...



Dynasty Warriors MMO

Wat als die honderden tot duizenden soldaten nu eens echte mensen konden zijn? Sta mij toe om het beter uit te leggen.

Het spel is verdeelt in verschillende classes. Gaande van private tot generaal. Alles wordt door een speler bestuurd. Door middel van een promotie systeem kan je jezelf opwerken in de rangen. In het begin zullen de hogere rangen bezet worden door de admins, maar zullen naar gelang van tijd overgenomen worden door ervaren spelers. Een veldslag begint op een bepaald tijdstip, dus naargelang het succes van het spel zullen er servers online zijn die om de zoveel tijd zullen starten eenmaal het vol is. Zoals in DW zullen er poorten beschikbaar zijn die versterking toelaten, dit zullen de mensen zijn die op de wachtlijst staan. Dit is ook een ideale manier om leavers tegen te gaan, zo ontstaan er geen lege gaten. De CPU kan wel overnemen indien nodig.

Voor het spel begint kiest iedereen zijn kant en bij wie hij zal strijden. Op basis van je experience zal bepaald worden welke functies open staan.

Het voice systeem is heel belangrijk. Zoals op een echte veldslag moet er namelijk gecommuniceerd worden. Op basis van afstand zal je gehoord worden, zoals in het echt. De vijand zal je dus ook horen, wat ideaal is om uit te dagen. Met 500 man voor een kasteel staan en luidkeels roepen of een persoonlijk duel verbaal uitvechten, dat brengt gamen naar een ander dimensie.

Om structuur te geven aan het spel, zodat mensen niet wegvluchten of allemaal naar één gebied lopen, zijn de events zo gemaakt dat er bonuspoints worden gegeven in het gebied waar jij vecht. Om een voorbeeld te geven: Stel dat er een allie van je ergens in de problemen komt zal de computer bonuspoints toekennen in dat gebied. De raadgever, die normaal gezien altijd door een admin bezet is, kan via een menu aanpassingen brengen waar nodig. Dit is allemaal afhankelijk van de generaal, die zegt waar er gevochten, of teruggetrokken, moet worden.

Onderaan op de screen ziet u een overzicht van een mogelijk gevecht, waarbij de drie machtigste troepen het opnemen tegen een groot opkomende macht. Het groen driehoekje stelt jou voor, de blauwe je vrienden, de rode de vijand (hoe groter, hoe machtiger) en de pijlen de poorten. Als de gatekeeper dood is, sluit de poort.













Epic

Ik denk dat iedereen wel eens zin heeft om een veldslag te herbeleven met echte mensen. Met een groepje vrienden ten strijde gaan om tegen andere groepjes te vechten met enkel je zwaard of stok als verdedigingsmiddel. Of grootschaliger, denk maar aan de Lord Of The Rings films. Er zit veel potentieel in, alleen loopt de technologie wat achter. Om op eenzelfde moment 1000 tot 2000 niet-laggende mensen te kunnen onderhouden is niet vanzelfsprekend. Tot dan zal ik het stellen met mijn reeds tweede kopie van Dynasty Warriors 2. Simpel doch geniaal en geen 1001 combo's of andere magische toestanden.

Geniet mee van de magische wereld van The Legend of the Three Kingdoms.


Hoe ziet jouw ideale spel eruit? Laat het me weten via de reacties onderaan!

3 opmerkingen:

  1. Check Lineage II eens als je graag zo'n epic fights wil vechten.

    Daar zijn om de 2 weken castle sieges waar toch zo'n een goeie 1500 man aan deelneemt. :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dynasty Warriors 2 is tha bomb!
    Er is een Dynasty Warriors MMO he :D
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dynasty_Warriors_Online
    Japan only helaas :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja gvd! Nu nog enkele tips van mijn kant erin steken en 't is al zover :D

    @Hanni, Ja, maar Lineage II is een rpg klik dinges. Da's niet helemaal wat ik bedoel.
    Maar idd, ze zijn erg epic! Tx 4 comments ;)

    BeantwoordenVerwijderen